Glatning af Afrohår

FAQ liste om brugen af relaxer - glatte creme til afrohår


Her finder du tips til pleje og vedligeholdelse af afrohår.


Hjælp mit hår er kruset?

Du er heldig for du har masser af muligheder for at style og lave netop den frisurer som passer til dig. Der findes i dag rigtig mange løsninger til os som er født med krøllet og kruset hår.


Ønsker du at få mere kontrol over dit hår kan jeg anbefale, at du relaxer dit hår dvs. ved hjælp af kemikalier glatter og trækker jeg kruset ud af dit hår. Der findes i dag telefonbog tykke kataloger med produkter til afrohår, og jeg kender de fleste, og ved hvilke produkter som netop dit hår vil have godt af.Kan jeg få helt glat hår?

Yes you can, i dag findes der produkter i mange forskellige varianter, som kan glatte dit hår alt efter hvor glat det skal være.


F.eks. bruger vi meget en Texturizer kit til børn, som nænsomt fjerner krus, men beholder de flotte bølger og store krøller. Vær dog opmærksom på, at dit hår bliver en anelse mere tørt, og du derfor skal vedligholde det med en god hair lotion.


Du skal også vide, at når du først er startet med at "relaxe"dit hår, så bør du gentage processen 2,3 og til 4 gange om året, da dit hår jo vokser ud med nyt krus.

Hjælp jeg kan ikke rede hår på mit barn?

Jeg har hjulpet rigtig mange fortvivlede mødre med netop dette problem.


At rede afro hår kræver en speciel teknik og har dit barn meget kruset hår kan jeg hjælpe med råd og vejledning.


Jeg anbefaler ikke kemiske løsninger til børn under 12 år, men jeg kan hjælpe med at finde de rette pleje produkter og rede teknik, som kan gøre hverdagen nemmere :-)Jeg har hørt relaxer creme kan skade håret og hovedbunden?

Ja, med kemikalier skal man være forsigtig, og heldigvis for dig, har jeg mange års erfaring med glatning af afrohår.


Bl.a. må du ikke vaske dit hår mindst 3 dage før en behandling, fordi dit hovedbund  producere et naturligt lag af hårolie, som beskytter hovedbunden og giver næring til dit hår. Har du rifter eller  sår i hovedbunden må du ligeledes vente med at relaxe dit hår, da det ellers kan svie.

Hvor tit skal jeg relaxe mit hår?

Det er meget individuelt, og du skal gøre dig det klart med dig selv, at er du først startet med at permanente dit hår glat skal du blive ved, for ellers vil det begynde at knække efter 3 til 4 måneder, og igen blive vanskeligt at sætte og rede.


Du skal typisk glatte dit hår hver 2-4 måned, mulat hår kan ofte nøjes med 2 gange om året, men det afhænger meget af hvor kruset hår er.Kan man få store krøller  men uden krus?

Ja det kan man nemlig godt, produktet hedder CFC eller Care Free Curls, og processen er den samme som ved relaxer, men udover at glatte håret, sætter vi dit hår på permanent spoler, og vupit du har fået store bløde krøller.


Det kræver  daglig vedligeholdelse med en krølle (activator lotion), som trækker krøllerne sammen og samtidig tilfører fugtighed, det som vi kalder moisturizer.
ETHNIC HOUSE // HAIR BY STELLA - FREDERIKSALLE´ 58 - DK-8000  AARHUS C - TLF. 8619 3132  - CVR. 13827575